Másfél év börtön a telefonbetyárnak

bűnügy
2013 november 26., 11:28

A kecskeméti bíróság felrobbantásával fenyegetőzött júniusban a 22 éves Válik Zsolt, akit most jogerősen elítélt a Szegedi Ítélőtábla. A korábban többször elítélt, jelenleg is jogerős szabadságvesztés-büntetését töltő vádlottat, akivel szemben most is több büntetőeljárás folyik, közveszéllyel fenyegetés vétségében mondta ki bűnösnek a táblabíróság.

Válik azért telefonált be egy nyilvános fülkéből a bíróságra, mert az aznap tárgyalta volna súlyos testi sértéses ügyét.

Első fokon négy év börtönre ítélték terrorcselekménnyel fenyegetés miatt. Az ítélőtábla szerint viszont terrorcselekménnyel fenyegetést csak az követhet el, aki konkrét dolgot követel. Válik fiktív fia szabadonengedését követelte, ami az ítélőtábla szerint nem teljesíti a konkrétság feltételét. "Különbséget kell tenni a felelőtlen állampolgári magatartás és a terrorista cselekmény között" - indokolta ítéletét a tábla. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.