Miért tartóztatták le a 60 éves bírót Los Angelesben?

bűnügy
2013 november 26., 11:09

Vagy azért, mert rátámadt a rendőrökre, vagy azért, mert fekete.

Mondjuk nekem eleve nem tűnik túl valószínűnek, hogy egy 60 éves bíró csak úgy nekimenjen az őt igazoltató rendőröknek.

David S. Cunningham éppen az edzőteremből autózott hazafelé, mikor a kaliforniai rendőrök megállították. Állítólag azért, mert nem volt bekötve. Mikor a papírokat kérték tőle a bíró a kesztyűtartóban kezdett keresgélni, ahonnan kiesett egy doboz gyógyszer. A rendőr drognak nézte, pedig vérnyomáscsökkentő volt. Ezen a ponton már mindenki elég ideges volt. Aztán Cunningham ki akart szállni, mert a csomagtartóban voltak az iratai. Ettől a rendőr végleg bepánikolt, az autónak lökte a 60 éves bírót, megbilincselte, majd a rendőrautóba tuszkolta. A bíró állítólag ekkor támadt a rendőrökre, és rugdosta őket. Aztán 10 perc után elengedték, addigra kiderült, hogy tényleg az, akinek mondja magát. Cunningham most beperli a rendőrséget. (gawker)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.