Horogkeresztet fújtak Wass Albert szobrára

bűnügy
2013 november 27., 15:07

Önkényuralmi jelképet fújtak festékszóróval Wass Albert író XVII. kerületi szobrának talapzatára, a szobor arcát pedig feketére festették – közölte a Rákosmenti Erőforrás Bizottság elnöke.

Dunai Mónika elmondta, hogy a rongálást reggel vették észre, és azonnal bejelentették a rendőrségen – írja az MTI.

Amellett, hogy a szobor arcát feketére festették, az emlékmű talapzatára 0,5×0,5 méteres horogkeresztet fújtak. Nemcsak a szobrot rongálták meg, hanem a Wass Albert nevét viselő tér utcanévtábláját is feketére festették.

photo_camera Így nézett ki a rongálás előtt a Wass Albert-szobor

Az önkormányzat alkalmazottai civilekkel közösen lemosták a festéket,

és a félelmet keltő esetre egy szál fehér rózsával válaszoltak,

a virágot a szobor talapzatánál helyezték el. A 180 centiméter magas szobrot öt éve, Rákoskert fennállásának 75. évfordulóján állították közadakozásból, civil kezdeményezésre.

Tavaly májusban Debrecenben csináltak hasonlót.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.