A bíróság elvette a telefonját és a SIM-kártyáját

bűnügy
2013 november 28., 17:26
comments 1

Erre ítélt a Szolnoki Járásbíróság egy férfit, aki hamis bejelentést tett a tűzoltóságon:

  • 120 óra közmunkára
  • a szabálysértési költség megfizetésére
  • telefonjának és SIM-kártyájának elkobzására

A szolnoki fiatalember azzal a hamis riasztással hívta fel a tűzoltóságot, hogy a lakóházuknak lángol az alsó épülete, és az egész család életveszélyben van. Az ügyben tanúként hallgatták ki a katasztrófavédelem egyik munkatársát, aki elmondta: a tárgyaláson a vádlott többször is elnézést kért, amiért szórakozásból félrevezette a segélyhívást fogadó kollégájukat.

A bíróság súlyosbító körülményként értékelte, hogy az utóbbi időben elszaporodtak a hasonló esetek. A legutóbb idén februárjában büntettek 30 óra közmunkára és 20 ezer forintos pénzbírságra egy szabálysértőt, aki szintén azzal szórakozott, hogy direkt megtévesztette a műveletirányítókat (azt állította, hogy lángol egy villanyóraszekrény). Tavaly a jászberényi bíróságon 70 ezer forintos büntetést szabtak ki egy férfira, aki szintén szórakozásból többször is riasztotta a tűzoltókat. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.