Kártyásfizetési ellenforradalom

gazdaság
2013 november 28., 06:14
comments 4

Jelentősen csökkenhet a bankkártyahasználat és a kártyás fizetés Magyarországon, mert bankkártyás fizetés után tranzakciós illetéket kell fizetni, míg a pénzügyi rezsicsökkentésnek nevezett valami miatt - amikor a kormány kötelezi a bankokat, hogy a kormány által bevezetett tranzakciós illeték alól mentesítsék a lakosságot - havi 150 ezer forintig díjmentes lesz a készpénzfelvétel.

Ha pedig egyre kevesebben fizetnek kártyával, idővel egyre kevesebb helyen lehet majd kártyával fizteni, mert a kiskereskedőknek nem éri majd meg fenntartani a fizetőterminálokat. Így végül azok sem fizethetnek majd kártyával, akik amúgy akarnának.

Ez összességében az állam kiadásait növeli majd, mert a készpénzt az állam nyomja, és annál többet kell nyomnia, minél inkább használjuk. (Napi Gazdaság via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.