Kirándulókat fenyegetett fegyverrel egy vadász

Három 22 éves fiatal, két fiú és egy lány indult sétálni szeptember 14-én az erdőbe Dunaalmás közelében. Ilyenkor szarvasbőgés van, ami a vadászok szerint köztudott. A fiatalok viszont nem tudták, hogy vadászat van, és állításuk szerint semmilyen jelzés sem figyelmeztetett erre.

Már hazafelé tartottak. Addigra már egy kutya is volt velük, a kóbor állat útközben csapódott melléjük. A kutya nem volt pórázra kötve, a fiatalok nem készültek rá, hogy egy kutya csapódhat hozzájuk. Ekkor állította meg őket egy vadász, aki fegyvert fogott rájuk és a lelövésükkel fenyegetőzött. A földre parancsolta a fiatalokat, a kutyát pedig kilőtte.

Amikor az egyik fiú telefonja megcsörrent, megfenyegette, hogy "seggbe lövi". Aztán, amikor rájött, hogy az egyik fiatal lány, megenyhült, és hazaengedte a fiatalokat.

A fiatalok semmilyen szabályt nem sértettek meg, a törvény nem tiltja, hogy az erdőben sétáljanak. A vadászoknak viszont figyelmeztetéseket kellett volna kihelyezniük arról, hogy a területen vadászat folyik. (Via Index)