Magyarország oktatásért felelős minisztere szerint a hit és a tudomány testvérek

POLITIKA
2013 november 28., 13:35
comments 2

A hit és a tudomány "egymás segítő testvérei", nem pedig ellenfelei, riválisai, összekapcsolásukkal "mindenki jól jár", mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások az oktatásért is felelős minisztere. Szerinte a teológiának kéne vállalnia a közvetítő szerepet a hit és a tudomány között.

A miniszter arról is beszélt, hogy a tudományban elengedhetetlen "a felelős és etikus magatartás", a tudomány pedig "nem terjeszkedhet túl a saját hatókörén, mert nincs minden megoldás a kezében".

Az egykori lelkész szerint "az értelem és a hit jó kettősség". (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.