Példa nélküli magyar összefogás Szlovákiában

A rivalizálást félre téve együtt tiltakozik minden szlovákiai magyar szervezet a szlovákiai oktatás helyzete, különös tekintettel a kisiskolák ellehetetlenülése miatt. Ez utóbbi különösen hátrányosan érinti a szórványban élő magyarságot, mert jellemzően oktatási intézményeik ebbe a kategóriába tartoznak.

Talán a rendszerváltás óta nem volt rá példa, hogy minden szlovákiai magyar szervezet együtt tiltakozzon. Most december 4-én ez is megtörténik. A Csemadok, a Szlovákiai Magyarok Kerekasztala, a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége, a Szlovákiai Magyar Szülők Szövetsége, a Magyar Koalíció Pártja és a Híd-Most magyar-szlovák párt közösen vonul a szlovák parlament, a Nemzeti Tanács pozsonyi épülete elé.

A tiltakozásra azért van szükség, mert a szlovák szakhatóság a példa nélküli összefogás ellenére sem volt érdemben egyeztetni a magyar szervezetekkel Dušan Čaplovič iskolaügyi miniszter javaslatáról. (Via Bumm.sk)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.