Úgy forog a jég ezen a tavon, mintha ember tervezte volna

időjárás
2013 november 28., 15:46

George Loegering nyugdíjas mérnök vette fel ezt a furcsán forgó, kör alakú jégdarabot Észak-Dakotában, a Cheyenne-folyóban. A férfi úgy számolta, hogy az átmérője kb. 16 méter lehetett.

Egy hidrológus szerint amiatt történt, hogy a közeli Fargónál (itt játszódik a Coen testvérek egyik legsikeresebb filmje) novemberben rekord magas volt a légnyomás. A hideg levegő így jéggé változtatta a folyó felszínének egy részét, de a víz maga még elég meleg volt, így bepörgette alulról a jeget.

A jég egyébként inkább jégdara, nem egybefüggő réteg, szóval ha egy követ rádobna valaki, az gond nélkül elmerülne.

(This Is Colossal)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.