A köztévé nem enged elveiből

Média
2013 november 30., 18:56

Szombaton közleményt adott ki a Demokratikus Koalíció, amelyben arról volt szó, hogy az MTV-től Gyurcsány Ferenc minden nap kap levelet, amelyben arra kérik, hogy menjen be a köztévébe a bajai videóról nyilatkozni. És hogy Gyurcsány nem megy, mert propagandagépezet, meg közpénzből hazudozás meg minden rendszernek vége lesz egyszer. Ezzel vége is lehetett volna a történetnek, mindenki mehetett volna tovább a saját görbe útján.

Az MTV-nél azonban  valaki nagyon megsértődehetett azon, hogy lehazugozták és lepropagandistázták, mivel az alább, rendkívül magas ideálokról tanúbizonyságot tévő sajtóközleményt adták ki. Amelyet teljes egészében idézünk, hiszen akár egyetlen betű elvétele is hatalmas veszteséget jelentene.

"A köztévé nem enged elveiből - reagálás a Demokratikus Koalíció közleményére

A magyar közszolgálati média az európai unió normái, és a magyar médiatörvény betartásával működik, szerkeszti műsorait, végzi azt a tevékenységet, amit neki a törvények feladatul szabnak. 

E folyamatba politikai pártok bele nem szólhatnak, elvárásokat meg nem fogalmazhatnak, ezzel is biztosítva a közmédia pártatlanságát, a kiegyensúlyozott tájékoztatás alapvető feltételeit, az alkotók függetlenségét.

Ezen elvekből a közmédia szerkesztői, alkotói és vezetői eddig nem engedtek, és nem fognak engedni a jövőben sem.

Hírműsorainkban továbbra is fenntartjuk a jogot közszereplők, politikusok megkeresésére, álláspontjuk megjelenítésére, úgy, amint azt Európa és a világ valamennyi demokratikus államának független közszolgálati médiája is teszi."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.