Ha óriáspohárban kérsz kólát a moziban, 44 teáskanálnyi cukrot kapsz

Egészségügy
2013 november 30., 09:36

A Coca Cola európai igazgatója szerint is szükségtelenül sok cukrot tartalmaz a termékük, és itt lenne az ideje annak, hogy ezen változtassanak.

James Quincey egy tévéinterjúban Jeremy Paxmannak beszélt erről, meg arról is, hogy tudja, vannak fogyasztóik, akiknek fogalmuk sincs, mennyi cukrot visznek be a szervezetükbe, amikor kólát isznak.

Például a mozikban kapható óriás méretű kólában 44 teáskanálnyi cukor van. Ami Quincey szerint is szükségtelen mennyiség. De több millió ember élvezi ezt. És amúgy egy hagyományos dobozos kólában csak 6 teáskanálnyi cukor van, kalóriában ez csak egy fél croissant vagy egy cappuccino.

Az európai cégvezető szerint keményen dolgoznak azon, hogy informálják ezekről a dolgokról a fogyasztóikat, de elismerte, hogy biztosan vannak, akiknek minderről fogalmuk sincs, amikor a legnagyobb poharat választják a moziban. Ez pedig tanulság a cég számára is Quincey szerint, és be kell látniuk, hogy ezen a dolgon változtatniuk kell. (via news.com.au)

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.