10 millió forint lesz egy online szerencsejáték engedélyezése

gazdaság
2013 december 1., 8:10
comments 2

Megjelent az online, magyarul távszerencsejátékot szabályozó rendelet tervezete. Eszerint egy-egy online játék engedélyéhez 10 millió forint kell majd, egyszer két, illetve három játéktípus engedélyezéséhez 15 és 20 millió forintot kell befizetnie a vállalkozónak.

A kormány régóta tervezi, hogy rendezi és szabályozza az online szerencsejátékokat, amikre egyre nagyobb lett az igény, miután betiltották a kocsmákban, kisebb vendéglótipari helyeken működtetett 2-es kategóriás játékgépeket.

A tervezet szabályozza a tét és a nyeremény arányát, a nyerési esélyeket normál, bónusz és speciális játékmenet esetében is, illetve a játékszervező járulékának mértékét. (Ezt az offline gépeknél is szabályozták)

A tervezet az MTI szerint a kormány honlapján találhat, de a nemzeti hírügynökség nem közölt a linket, a kormány honlapján pedig nagyon nehéz bármit is megtalálni, leszámítva a "Magyarország jobban teljesít" hirdetést.

(MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt