Horvátország alkotmányba írja, hogy nincs melegházasság

külföld
2013 december 01., 19:15

A szavazók arról dönthettek, akarják-e, hogy az alkotmány a házasságot a keresztény felfogás szerinti, egy férfi és egy nő közötti életközösségként határozza meg. A népszavazást a római katolikus egyház által támogatott csoportok kezdeményezték, miután sikerült 750 ezer aláírást gyűjteniük a 4,2 milliós lakosú országban. A népszavazáson a szavazatok 30 százalékos feldolgozottságánál a részvevők 64,84 százaléka támogatta, 34,56 százaléka ellenezte az alkotmánymódosító javaslatot, ezzel a jövőben eleve ki van zárva az azonos neműek házasságának lehetősége. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.