A kóbor állatokon állnak bosszút egy kutyatámadásért

ÁLLAT
2013 december 02., 18:46

Szándékosan törték el a macskák gerincét, kiskutyákat csavartak lepedőbe, és gyújtottak meg. Romániában az emberek egy része teljesen megőrült, miután augusztusban kóbor kutyák öltek meg egy 4 éves kisfiút Bukarestben.

A Négy Mancs állatvédő szervezet jelentése szerint legalább 15 alkalommal kegyetlenkedtek bizonyíthatóan az állatokkal a kisfiú halálát követő 6 hétben, míg az előtte eltelt 9 hónapban összesen 6 ilyen esetet regisztráltak.

Az emberek egészen bestiális kegyetlenséggel estek a kóbor állatoknak. Volt, aki kutyák állkapcsát vágta szét egy machetével. Szinte minden esetben életben maradt a kínzás után. Az országban az állatvédelmi törvények elég gyengék.

Romániában, illetve azon belül is Bukarestben tényleg elég nagy gondokat okoznak a kóbor kutyák. Magyarországhoz hasonlóan egyébként, ha befogják őket, akkor menhelyre viszik, és ha senki sem fogadja örökbe, akkor két hét után elaltatják. Csak ugye erre se jut elég pénz, így irgalmatlan mennyiségű kóbor kutya van a városban.

Ennek viszont semmi köze ahhoz, hogy a szadista emberek mit csinálnak. Egyrészt nyilván nem nyomozták ki, hogy konkrétan melyik kutyák támadtak a kisgyerekre, hogy aztán azokon álljanak bosszút (nem mintha a bosszúnak egy ilyen esetben bármi értelme lehetne), másrészt az esetek többségében tényleg nem is ölik meg a kóbor állatokat, csak megkínozzák őket, amitől azok ugye nem lesznek kevesebben.

Itt van a Yahoo-n egy összeállítás a történetről képekkel, de azok tényleg elég húzósak, szóval mindenki csak saját felelősségére kattogtasson tovább.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.