Akár 1 (egy) százalékos is lehet idén a gazdasági növekedés, jó reggelt!

gazdaság
2013 december 02., 06:06

A GKI javított az előrejelzésén: míg november elején csak 0,3 százalékos éves növekedési ütemet jósoltak, most már teljes 1 százalékos növekedést remélnek. Ez még mindig nem elég ahhoz, hogy a GDP utolérje a 2011-es szintet.

Jövőre 1,3 százalékos növekedést jósolnak.

A GKI szerint az idei egyszázalékos növekedés szinte kizárólag a mezőgazdaságnak kedvező időjárásnak köszönhető, vagyis átmeneti. Az utolsó negyedéves növekedést pedig a tavalyi alacsony bázis magyarázza. A beruházások 4 százalékkal, a fogyasztás 0,5 százalékkal nőtt. (MTI, GKI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.