Az autónk a legkisebb gyermekünk?

hirdetés
2013 december 02., 08:33
comments 1
ad

opel_mos_444_pic_400x242_3

A legtöbben hajlamosak vagyunk úgy megszeretni és ragaszkodni autónkhoz, mintha családtag lenne. Becézgetjük, csinosítgatjuk, hiszen jelen van életünk legtöbb pillanatában, segít a mindennapokban, és kiegészít bennünket.

Cserébe nem vár sokat tőlünk, de mint szerető és felelősségteljes szülő, kötelességünk és természetesen a saját érdekünk, hogy gondoskodjunk róla, odafigyeljünk és vigyázzunk rá. Ezt főleg a megfelelő karbantartással tudjuk megadni neki.

Valljuk be, mindannyiunkkal előfordult már, hogy megfeledkeztünk egy-egy kötelező szervizről, később cseréltük le a gumikat, vagy szimpla lustaságból nem vettünk figyelembe valamely felvillanó lámpát a műszerfalon.

Hogy ne csak általánosságban beszéljünk, vegyünk egy konkrét példát. Mi történik, ha nem figyelünk a megfelelő olajszintre?

Ékesen szólva, a nem megfelelő kenés a motor korai halála. A szerelők nem győzik hangsúlyozni, hogy futásteljesítménytől függetlenül minden autóban minimum évente olajat kell cserélni. De ez nem elég, hiszen a felhasznált olaj minőségének meg kell felelni annak a szabványnak, amit a gyártó előír. Ezen felül kortól, használattól függően, minden autó kisebb-nagyobb mértékben fogyasztja az olajat, amit időnként ellenőrizni kell és utántölteni, ha szükséges. Ugye nem véletlen fogalmaztunk úgy, hogy az autó a legkisebb gyermekünk?

opel_mos_444_pic_400x242_2

A megfelelő gondoskodást hivatott elősegíteni az Opel kifejezetten az Opel tulajdonosok számára fejlesztett, speciális weboldala. A myOpelService portál regisztráció után hasznos információkat, segítséget biztosít az Opel „szülőknek” az „autógyermek” megfelelő neveléséhez, karbantartásához.

opel_mos_444_pic_400x242_1

Néhány ingyenesen elérhető funkció a myOpelService oldalán, a teljesség igénye nélkül:

  • információk a következő karbantartásról - a rendszer ellenőrzi a rendelkezésére álló adatokat, és ezek alapján meghatározza a következő karbantartás időpontját és tartalmát,
  • műszaki átszerelési kampány információ - az Opel folyamatos minőségellenőrzést végez, és ezek során továbbfejlesztéseket is eszközöl, erről pedig értesíti is az Opel tulajdonosokat,
  • autóhoz illesztett márkaszerviz ajánlatok – a regisztrációnál megadott Opel autó alapján a márkaszervizek személyre szabott ajánlatokat nyújtanak,
  • információk az Opel akciókról – mindig elérhetőek az aktuális Opel Márkaszerviz ajánlatok,
  • online szerviz időpontkérés – egy gombnyomás és időpontot egyeztethet a választott Opel Márkaszervizzel,
  • Opel Márkaszerviz kereső.

opel_mos_444_pic_400x400

myOpelService. Kiemelt figyelem, amit minden Opel megérdemel.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.