Bächer Iván elhunyt

kultúra
2013 december 02., 12:41

56 éves volt. Hosszú évek óta súlyos beteg volt. Halálhíréről Facebook-oldalán számoltak be.

 

Bächer 1957. március 25-én született Budapesten. Édesapja zongoraművész, anyja építész volt. A Wekerle-telepen nőtt fel, az Apáczai Csere János Gyakorló Iskola és Gimnáziumban, majd egy év katonáskodás után az ELTE BTK történelem szakán tanult. 1982-90 között gimnáziumi történelemtanár, utána a Népszabadság munkatársa, majd állandó szerzője lett.

Húsz kötete jelent meg, ezek közül saját maga a Rötúr, a Kutya Mandovszky, a Haláltánc, a Klétka és az Intőkönyv című családtörténetek, illetve a Vándorbab, az Elindulni három nővel, a Hogyan kell a nőkkel bánni, A nagypapa hűlt helye, a Zónázó és a Névsorolvasó címmel megjelent tárcaköteteket tartotta említésre méltónak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.