Huszonöt év börtönre ítélték mert nem mondta meg partnerének, hogy HIV pozitív

bűnügy
2013 december 02., 14:33
comments 1

Nick Rhoades óvszert használt és gyógyszereket szedett, így gyakorlatilag semmi esélye sem volt, hogy megfertőzi partnerét. Nem is fertőzött meg senkit.

Ennek ellenére 2008-ban elítélték a HIV vírus szándékos terjesztése miatt 25 év börtönre ítélték. Később büntetését 5 évre csökkentették, de bekerült a szexuális bűnözők adatbázisába, így például nem lehet egy légtérben 14 év alatti gyerekekkel, még saját unokahúgaival sem. Amerikában 19 államban számít bűncselekménynek, ha valaki nem közli a szexuális partnerével, hogy HIV pozitív, az elkövetés szempontjából mindegy, hogy történik-e fertőzés, vagy sem. Az elmúlt 10 évben 541 embert ítéltek el ilyen bűncselekményért. (Buzzfeed)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.