Kétezer egeret küldtek a kígyók ellen

Tbg
ÁLLAT
2013 december 03., 16:15
comments 7

Kétezer egeret dobtak le ejtőernyővel felszerelt kis dobozokban a Csendes-óceáni Guam szigetére, hogy felvegyék a harcot a néhány évtizeddel ezelőtt Ausztráliából behurcolt, majd elszaporodott barna fa kígyókkal. (Boiga irregularis)

A deszantos rágcsálók persze mit sem tudtak arról, hogy katonai akció részesei, és nemcsak azért, mert nem közölték velük, hanem azért mert mindegyik döglött volt, teleinjekciózva fájdalomcsillapítóval.

A globalizáció egyik legnagyobb problémája, az invazív fajok megállíthatatlan szaporodása Guam szigetén is óriási károkat okoz. Az ötvenes években, egy nem megfelelően átvizsgált szállítmánnyal érkező kígyók a természetben és az emberi építményekben is óriási kárt okoztak.

Guam szigetén ugyanis rengeteg a ritka madár és hüllő, populációjuk sűrűbb, mint az Amazonas őserdeiben.

A barna fa kígyónak azonban van egy gyenge pontja, nem bírja a fájdalomcsillapítók hatóanyagát, a tylenol. Ezért már egy nevetséges, más állatokra nem veszélyes adag is megöli.

Ezért dobálnak le döglött, fájdalomcsillapítóval beinjekciózott egereket a szigetre. (NBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.