Bajnai Gordon kormányozni akar

Az Együtt-PM szövetség vezetője közölte: egyetlen háttérbeszélgetésen, politikai egyeztetésen sem hangzott el az, hogy főpolgármester-jelölt lenne.

A hvg.hu írt arról, hogy háttértárgyalásokon felvetődött, hogy jövőre Bajnai Gordon indulhatna a főpolgármesteri posztért. A Népszabadság pedig azt írta, hogy a Fideszben is számolnak ezzel a lehetőséggel, ezért esik egyre több szó arról, hogy átalakítják az önkormányzati rendszert, és eltörlik a közvetlen főpolgármester-választást.

Bajnai Gordon az esetleges főpolgármester-jelöltségéről szóló információkat álhírnek nevezte, terjesztésük szerinte csak a kormányoldal érdeke.

„Az Orbán-rezsim csak szeretné, ha az ellenzék B-tervekkel foglalkozna, a valóság ezzel szemben az, hogy az Együtt-PM szövetség az A-terv végrehajtásáért dolgozik, azért, hogy Orbán Viktort 2014 tavaszán elküldjük a hatalomból és utána jó kormányzással helyrehozzuk, amit a Fidesz tönkretett.”

Bajnai Gordon kormányzásra készül, az pedig, hogy főpolgármester-jelölt legyen, egyetlen háttérbeszélgetésen, politikai egyeztetésen sem hangzott el, „ez a kérdés ma nincs napirenden”.

Viszont az Együtt-PM ragaszkodik ahhoz, hogy a budapestiek továbbra is közvetlenül választhassák meg a főpolgármestert. (MTI)

 

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.