Betiltják a Parlamentben a szemléltetést!

politika
2013 december 03., 17:05

Rogán Antal és öt másik kormánypárti képviselő minden idők egyik legviccesebb javaslatát nyújtották be a parlamentben. Ezentúl csak engedéllyel lehet táblákat vinni az ülésterembe. A bizottsági üléseken sem szabad majd hangfelvételeket csak úgy lejátszani.

A szemléltetőeszköz-bűnözés problémájával régóta küzd a magyar társadalom, de a kormánytöbbség kétharmados felhatalmazásával most végre pontot tehet az ügy végére.

Rogán Antal, Harrach Péter és más képviselő ugyanis módosítanák az az Országgyűlésről szóló törvényt. Így:

Országgyűlés ülésén vagy bizottsági ülésen – a (2)–(3) bekezdésben meghatározottak kivételével – tárgyi, képi vagy hanghordozó útján történ ő szemléltetés (a továbbiakban: szemléltetés) nem alkalmazható.

Teccik érteni? Szemléltetni tilos! Hát nehogy már mindenféle dolgokat mutassanak meg egymásnak a képviselők.

Jó, persze túlzok, mert az a helyzet, hogy előzetes engedéllyel továbbra is lehet majd szemléltetni, csak az engedély nélküli, spontán szemléltetést tiltják meg.

Ennek ugye két praktikus alkalmazása biztosan lesz.

  • Jogi alapot teremtenek arra, hogy az ülésteremben táblákkal tiltakozó képviselőket megbüntessék.
  • Jogi alapot teremtenek arra, hogy a bizottsági (különös tekintettel a vizsgálóbizottsági) üléseken megakadályozzák, hogy mondjuk a bármikori kormánytöbbség számára kellemetlen hangfelvételt vagy képet mutasson be valaki.

Egyébként biztos nem is fogják betiltani a szemléltetéseket, Kövér László házelnök egyszerűen nem az a típus.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.