Az ENSZ katonailag avatkozik be Közép-Afrikában

háború
2013 december 05., 19:02

Több mint 100 embert megöltek véres összecsapásokban Banguiban, a Közép-afrikai Köztársaság fővárosában, amit Francois Bozize, a márciusban puccsal megbuktatott elnök támogatói támadhattak meg.

  • Bangui egyik központi negyedében fekvő mecset imatermében és belső udvarán 54 holttest hevert, rajtuk szúrt és lőtt sebek voltak.
  • A szomszédos utcákon 25, sorsára hagyott holttestet számoltak.
  • Egy kórházban még 52 holttest van.
photo_camera Fotó: Emmanuel Braun / Reuters

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa este jóváhagyta, hogy Franciaország és az Afrikai Unió közbelépjen, hogy helyreállítsa a rendet, és megvédje a civil lakosságot.

François Hollande francia elnök azt mondta:

nem lehet várni, még ma este megkezdik az országban állomásozó csapatok létszámának növelését.

(BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.