Holnap. Jön. A fagy.

időjárás
2013 december 05., 14:42
comments 2

A mai jó idő sem tarthat örökké.

Péntekre virradóra észak felől intenzív záporok, hózáporok kíséretében markáns hidegfront éri el az országot.

fagy

A nyugatira, északnyugatira forduló szél sokfelé viharossá fokozódik, sőt a Dunántúl északi részén és a Kisalföldön az óránkénti 90 kilométeres erősséget is meghaladó széllökések is lehetnek.

Aztán napközben fokozatosan csökken a felhőzet, több órára kisüt a nap, de kora délutánig elszórtan még lehet zápor, hózápor. Ezzel együtt egyre többfelé megerősödik, az ország északi felén pedig több helyen viharossá is válik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 6 és plusz 2 fok között várható, míg a legmagasabb hőmérséklet 2-6 fok között lesz. De ezt is lényegesen hidegebbnek lehet majd érezni.

Szombaton a több-kevesebb napsütés mellett hózáporra, havas esőre is számítani lehet. A szél többfelé viharos lesz. Minimum -5-0 fok lesz, legfeljebb pedig 1-5.

Vasárnap erősen felhős lesz az ég, délelőtt északkeleten gyenge havazás, délután északon elszórtan eső, havas eső fordulhat elő. Csak időnként élénkülhet meg a szél. A leghidegebb órákban -5 és 0 fok között, a legmelegebb időben pedig 1-6 fok körül alakulhat a hőmérséklet. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.