Holnap. Jön. A fagy.

A mai jó idő sem tarthat örökké.

Péntekre virradóra észak felől intenzív záporok, hózáporok kíséretében markáns hidegfront éri el az országot.

fagy

A nyugatira, északnyugatira forduló szél sokfelé viharossá fokozódik, sőt a Dunántúl északi részén és a Kisalföldön az óránkénti 90 kilométeres erősséget is meghaladó széllökések is lehetnek.

Aztán napközben fokozatosan csökken a felhőzet, több órára kisüt a nap, de kora délutánig elszórtan még lehet zápor, hózápor. Ezzel együtt egyre többfelé megerősödik, az ország északi felén pedig több helyen viharossá is válik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 6 és plusz 2 fok között várható, míg a legmagasabb hőmérséklet 2-6 fok között lesz. De ezt is lényegesen hidegebbnek lehet majd érezni.

Szombaton a több-kevesebb napsütés mellett hózáporra, havas esőre is számítani lehet. A szél többfelé viharos lesz. Minimum -5-0 fok lesz, legfeljebb pedig 1-5.

Vasárnap erősen felhős lesz az ég, délelőtt északkeleten gyenge havazás, délután északon elszórtan eső, havas eső fordulhat elő. Csak időnként élénkülhet meg a szél. A leghidegebb órákban -5 és 0 fok között, a legmelegebb időben pedig 1-6 fok körül alakulhat a hőmérséklet. (MTI)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.