Új autókat kapnak nemzetünk vezetői

POLITIKA
2013 december 05., 09:50

27 új autó beszerzésére írt ki pályázatot a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság. A megjelent felhívás szerint 14 (+1 opciós) 8. kategóriájú, 10 darab 7. kategóriájú és 2 darab 4. kategóriájú járművet vásárolnának. Az állami normatíva kilenc kategóriába sorolja a járműveket, azaz a 8. kategóriába sorolt autók beszerzése arra utal, hogy a miniszterek is új kocsikat kapnak.

Legalábbis a 192/2010. (VI. 10.) kormányrendelet alapján a minisztereket, államtitkárokat és kormánybiztosokat illeti meg a személyes gépkocsihasználat.

És hogy mit tud egy ilyen kocsi? A kiírás alapján a 14 8. kategóriásból kilenc összkerékhajtású, automata váltós, öt elsőkerékhajtású, kézi váltós lesz. Az ajánlatokat 2014. január 17-ig várják. A beszerzés amúgy indokoltnak tűnik, a kormánynak most 42 felső-középkategóriás autója - A6-osa, Passatja vagy Ford Mondeója - van, ebből 32 tíz évesnél is idősebb. (Via Napi.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.