Vadmacska bukkant fel Budán

ÁLLAT
2013 december 05., 13:57
comments 4

A Budai-hegység kirándulók által is gyakran látogatott részén bukkantak vadmacskára a Pilisi Parkerdő Zrt. munkatársai. A vadállat olyan ritka errefelé, hogy a cég 15 éve errefelé dolgozó munkatársa még soha nem látott ilyet a fővárosban.

photo_camera Fotó: Pilisi Parkerdő Zrt.

A vadmacska egy rókáknak kitett csapdában bukkant fel. Nem örült a kalandnak, az erdészek közeledésre fújtatással és csapkodással reagált, de néhány óra múlva szabadon is engedték. A Pilisi Parkerdő Zrt. honlapja szerint a vadmacska

Európa egyik legkevésbé ismert emlős ragadozó faja. Rejtett életmódja rendkívül megnehezít a vizsgálatát, élettevékenységeinek, viselkedésének jobb megismerését, számos élőhelyén veszélyeztetett faj is. Az érintetlen területeket kedveli, ezért különösen érdekes, hogy a főváros erdeiben bukkan fel.

Kaka

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.