Kiengedték a 4K! elnökét a fogdából

POLITIKA
2013 december 06., 06:26
comments 21

istvanffy

Istvánffy András csütörtök este jelképesen befizette egy gramm marihuána után az áfát a Nádor utcai NAV irodánál, majd nyilvánosan elszívott egy füves cigarettát. A rendőrség őrizetbe vette. Nem sokkal ezután viszont már ki is engedték.

Istvánffy azt írta:

"Sziasztok, már ki is engedtek. A kérdést megelőzve: valódi volt a cigi. A rendőrök jó fejek voltak. Nem tettek be a fogdába, a zsebek átkutatása, az aulában való hosszas várakozás (és a kávézás engedélyezése), aztán a vizeletminta leadása után szabadon engedtek a Gyorskocsi utca előtt. A rendőrökkel elbeszélgettünk arról, mit gondolnak a fű fogyasztók cseszegetéséről. A védelmük miatt nem írhatom le, mit mondtak. Legyen elég annyi, hogy nem úgy gondolkodnak, mint Pintér Sándor. Ha azokon a rendőrökön múlna, akik kint dolgoznak az utcákon, nem születnének ilyen szürreális törvények."

Amikor letartóztatták, még azt mondta, hogy

"Nem személyes úri passzióból gyújtok most rá nyilvánosan füves cigire, hanem polgári ellenállásként, mert tűrhetetlenné vált a képmutatás. Nem akarok olyan világban élni, ahol ha péntek este megiszom egy pálinkát, akkor én rendes magyar ember vagyok, ha viszont egy jó barátom mellettem rágyújt egy füves cigire, ő bűnöző"

A fű feketepiaci ára ma körülbelül kétezer forint. Az egy gramm fű után járó 540 forint áfát a 4K! elnöke egy borítékba helyezte és kiragasztotta a NAV irodára. A 4K! szerint a NAV-nak be kellene szednie az adót a nagyvállalatoktól, be kellene szednie az adót a marihuána után is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.