Egy év próbaidő a hanukagyertya rongálójának

bűnügy
2013 december 07., 20:25
comments 23

A Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) garázdaság miat egy évre próbára bocsátotta azt a férfit, aki megrongálta a Blaha Lujza téren felállított hanukai gyertyatartó tájékoztató tábláját. (Az esetről itt írtunk.) Az ítélet nem jogerős.

M. T. december 5-én, hajnali 3 óra után nem sokkal ittasan érkezett a Blaha Lujza térre, ahol észrevette az ott felállított kilenc ágú gyertyatartót. Miután elolvasta a rajta elhelyezett feliratot, a táblára ütött, amely emiatt leszakadt és a földre esett. Ez után távozott volna a helyszínről, de a rendőrök elfogták.

A bíróság szerint a férfi "erőszakos, kirívóan közösségellenes cselekménye alkalmas volt arra, hogy a téren tartózkodókban megbotránkozást és riadalmat keltsen". A váddal szemben viszont azt állapították meg: a vádlott nem volt tisztában azzal, hogy a kilenc ágú hanukia vallási jelkép.

Az ügyész fellebbezett az ítélet ellen. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.