A kép, ami előhúzta a Facebook bugyraiból a legsötétebb magyar komcsikat

gazdaság
2013 december 09., 09:08
comments 111

Kirakott egy képet a Facebookra az ezotéria és a sültbolondság között lavírozó Hihetetlen Magazin. Ebben így magában semmi meglepő nincs.

komcsikep

A képen egy gyanúsan gazdagon és szépen feltöltött közért látható, valamikor a Kádár-korszak közepéről. A Hihetetlen Magazin elképesztő szöveget írt mellé a szocializmus csodálatosságáról, de olyat, hogy attól nyilván mindenkinek egyből kifordul. HAHA! Dehogy fordul ki!

komcsikomment7

A kép jelenleg 2400 share-nél és számtalan lájknál jár. Vannak ugyan a kommunista közérteket, meg úgy általában a kommunista rendszert gyalázó kommentek is bőven, azonban a hozzászólók jelentős része ezen a szinten mozog:

komcsikomment6

A fene tudja, mi ragadta meg ennyire ezeket az embereket az eredeti posztból. Talán a multiellensesség, a nacionalizmus és a kispolgáriság olyan tökéletes kombinációja, ami Kádár halála után évtizedekkel is kirobbanthatatlan a magyar emberek jelentős részének szívéből.

komcsikomment5 komcsikomment4 komcsikomment3 komcsikomment2 komcsikomment1

(via)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.