Szegedi Csanádot kiutasították Kanadából vagy mégsem?

2013 december 10., kedd 8:56
8

Előadni ment megtéréséről egy montreali chabad közösségbe, de már a reptérről visszafordították és küldték vissza Magyarországra. Ezt a MontrealGazette írta, ezzel szemben Szegedi facebook oldalán képet posztol Montreálból.

Szegedi Csanád a hvg.hu-nak azt mondta, repülőtéri rutin szerint leültették a bevándorlási hivalat irodájában, ott közölték vele, hogy olyan bejelentést kaptak, hogy a Jobbik és a Magyar Gárda tagja, és mint egy antidemokratikus szervezet tagja, nem léphet be Kanadába. A volt jobbikos tudatta, hogy ő már nem tagja a fent említett szervezeteknek, fellebbezhetett volna, de annak átfutási ideje akár 3 hét is lehet. Ezt Szegedi nem vállalta, önként hagyta el az országot, inkább Kanada magyarországi nagykövetségén támadja meg a határozatot. Ekkor a hatóságok 24 órát engedélyeztek neki az országban, ekkor készülhetett a facebookra felkerült kép:

1459184_10151905772093163_850041614_n

Szegedi hétfőn este tartott volna előadást a montreali chabad közösségben, de sokaknak ez nem tetszett, ők mószerolhatták be a hatóságoknak. Kanadába emigrált Kertész Ákos is részt vett volna ezen az összejövetelen, vállalta is a vitát Szegedivel.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt