Kitalált kézmozdulatokkal fordított Mandela temetését a jeltolmács

külföld
2013 december 11., 13:43

Tök jó jelzés lehetett volna a siketek felé, ehelyett inkább nagyon bántó lett, hogy Nelson Mandela temetésén állítólag kitalált kézmozdulatokkal fordított a jeltolmács. Braam Jordan, egy siket dél-afrikai szerint a tolmács akkor találta ki a jeleket, amiket mutatott, és semmi köze nem volt ahhoz, amit Barack Obama a temetésen mondott.

"A kézmozdulatai, a testbeszéde és az arckifejezései nem voltak összhangban azzal, amit mondott" - állítja a férfi. Jordaan úgy érezte, hogy ezzel megalázták, nem csak őt, de a siket közösséget és Nelson Mandelát is.

A fordítót előre kritizálták többen is, mert korábban a dél-afrikai kormánypárt kongresszusán is fordított, durván ugyanekkora sikerrel.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.