Mandela is azt akarta volna, hogy szelfizzünk a temetésén

külföld
2013 december 11., 18:25

A dán és a brit miniszterelnök is magyarázkodott otthon a híres kép miatt Nelson Mandela temetésén:

photo_camera Fotó: AFP / Roberto Schmidt

David Cameron azt mondta, Mandela élete arról szólt, hogy

közelebb hozza az embereket egymáshoz.

Ennek megfelelően amikor Helle Thorning-Schmidt dán miniszterelnök (a képen középen) megkérte, hogy készítsenek közös képet, természetesen nem mondott nemet, mondta egy vidám hangulatú vitában.

Thorning-Schmidtet is támadták a kép miatt, de azt mondta, a ceremónia jó hangulatú volt, és sokkal inkább szólt Mandela életútjának ünnepléséről.

"Az emberek énekeltek és táncoltak, pozitív volt a hangulat. Így mi is csináltunk egy szelfit."

Szerinte a kép azt mutatja meg, hogy az államok képviselői is csak emberek, és miért ne érezhetnék jól magukat együtt.

A képet készítő AFP-fotós, Roberto Schmidt azt írta, spontánnak érezte a pillanatot, amikor tényleg egyszerűen csak emberként viselkedtek a kép szereplői. Amikor elkészítette a képet, nem gondolta, milyen hatása lesz, és hogy sokan megsértődnek majd rajta. Szerinte valójában Michelle Obama sem volt olyan szigorú, ahogy az a képen látszik, néhány pillanattal korábban ő is együtt viccelődött a trióval. (Guardian)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.