Magyarfaló a román alkotmánybíróságban

POLITIKA
2013 december 12., 06:22
comments 1

Ezzel a címmel ad mértéket így kora reggel a Népszabadság. Egyébként tényleg egy nem túl barátságos figura, Lucian Bolcas kerülhet a román Alkotmánybíróság tagjai közé.

A Bolcas a Nagy-Románia Párt (PRM) alelnöke és parlamenti képviselője volt. A PRM-ből 2010-ben kizárták, akkor ment át a jelenleg kormányon lévő Szociáldemokrata Pártba.

Szerinte az RMDSZ „nemzetellenes téziseket” akart bevezetni Romániában, mikor a nemzetállam szót törölték volna az alkotmányból.

„Talán egy másik alkotmányt, egy másik országot kívánnak! Akkor távozzanak!”

Ezt akkor mondta. A Székely Nemzeti Tanácsot leterroristázta, később irredentának és fasisztának bélyegezte az RMDSZ-t miután kiderült, hogy egy román állami dokumentumokat magyar nyelvű fejléccel látták el. (NOL)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.