Tutu püspököt nem hívták meg Mandela barátja temetésére

Tbg
külföld
2013 december 14., 13:36
comments 5
photo_camera (Fotó: ROBERTO SCHMIDT/AFP)

A volt dél-afrikai vezetőt, az ország újraegyesítőjeként ünnepelt Nelson Mandelát vasárnap helyezik végső nyugalomra Qunuban, szülőfalujában, ahova holttestét katonai tiszteletadás mellett elszállították a fővárosból.

photo_camera (AFP Fotó/STRINGER)

Nem lesz ott viszont Desmond Tutu Nobel-békedíjas püspök, aki a jelenlegi kormány hangos bírálója. Nem kapott ugyanis meghívást, ezért lemondta az utazást. Bár ezt a kormány cáfolta, lánya szerint apja nem kapott meghívót.

Mandela komoly kampányt folytatott Zuma elnök megválasztása előtt, többek között felemlegetve egy korrupciós ügyet és egy másikat, amiben nemi erőszakkal vádolták, de felmentették. (WashingtonPost)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.