A XI. kerületből lopják el a legtöbb autót

Kerület és utcaszintre is lebontva készített statisztikákat a 2010 óta ellopott autókból a Nemzetközi Autóvadász Közhasznú Egyesület. Három éve lehet honlapjukon regisztrálni az ellopott járműveket, azóta több mint kétezer bejelentést kaptak. Az esetek többsége Budapesten történt, ezeket összegezték most diagramokon.

nake3

Bár ezek nem hivatalos, rendőrségi adatok, de azért rajzolódnak ki minták: Budapestet a legtöbb autót 2010 óta XI. kerületből lopták el, utána a III. és a XIV. kerület következik. A lista legvégén a belváros, az V. a VII és a VI. kerületekből nem nagyon visznek el illetéktelenek járműveket.

Utcaszinten az Üllői IX. kerületi szakasza vezet, ami azért meglepő, mert amúgy a IX. kerületben egyáltalán nem rosszak a statisztikák. Utána a Róna utca és a III. kerületi Szőlő utca következik.

nake2

Az autóvadászok amúgy nem a rendvédelmi szervektől függetlenül dolgoznak, a rendőrséggel, közteresekkel és parkolási társaságokkal együttműködve keresik az ellopott autókat. 2000 óta 2500 lopott, és kb. 4000 engedély nélkül forgalomban lévő autót szúrtak ki. (via Totalcar)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.