Rácsokkal védekezik a CBA a melegedni próbáló hajléktalan emberekkel szemben

POLITIKA
2013 december 15., 15:38
comments 168
photo_camera (via pdr tumblr)

Közeleg a karácsony, ezért mindenki a saját lehetőségei és képességei szerint próbál embertársai kedvére tenni. A CBA Pozsonyi úti boltjánál például acélkorlátot szereltek fel az elé a szellőztető elé, amiből a meleg levegő árad az utcára. És ahol épp ezért szívesen üldögéltek korábban otthon nélküli emberek.

Ez amúgy látszik a Google StreetView képén is, ahogy az is, hogy akkor még nem volt ott rács:

cba2

Lehet amúgy, hogy létezik a hajléktalanok cseszegetésére valami céges policy a CBA-nál, mert legutóbb a Szív utcai üzletükben fordult elő, hogy egyszerűen ki sem szolgáltak egy hajléktalan férfit. Ott aztán cikkünk után annyi változás beállt, hogy végül az üzlet előtt mégis hajlandóak voltak kiszolgálni. (via PDR Tumblr)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.