Ellenzéki írásbeli kérdés a parlamentből: Túlárazott Magyarországon az iPhone!

POLITIKA
2013 december 16., 09:28
comments 35

Oláh Lajos független (DK-s) képviselő egy igazán égető kérdésre keresi a választ a nemzetgazdasági miniszteren.

iphone

Sajnos az írásbeli kérdés szövege nincs fent az országgyűlés oldalán, így nem lehet tudni, hogy Oláh hatósági árat szeretne vagy inkább szociális Iphone-okat osztana a rászorulóknak, esteleg a rezsicsökkentést terjesztené ki valahogy.

UPDATE:

Ez egy létező probléma. Most publikáltak egy felmérést, 48 ország közül Magyarországon a 3. legdrágább az Iphone. Valaminek lennie kell a háttérben, remélem nem kartellről van szó. Egyébként az állami szerveknek, például a fogyasztóvédelemnek, vagy a Versenyhivatalnak pont az ilyesmit kellene ellenőriznie. Az írásbeli kérdés címében ugyan az Iphone szerepel, de ilyen érthetetlen drágaság más termékeknél is előfordul, még az élelmiszeriparban is. Az Iphone esetében nem gondolom, hogy széles társadalmi problémáról van szó, de más termékeknél igen.

Ezeket Oláh Lajos mondta. Egyébként neki nincs Iphone-ja, egy Samsung telefont használ.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.