Ez lenne minden idők legrosszabb infografikája?

internetek
2013 december 18., 14:06

Az adatvizualizációnak van pár alapszabálya, ezekből sokszor sokan rontanak, ezért aztán tényleg tele az internet rosszul sikerült infografikákkal. De olyat, hogy az összes létező elvet elrontsa valaki, tényleg ritkán látni.

Most mintha sikerült volna ez a bravúr:

infografika

Elütés már a címben, nem ugyanarról az egységről szóló adatok egy ábrán belül, rettenetes színek, csirkék.

Ezen az infografikán a Guardian újságírói annyira felhúzták magukat, hogy részletesen elkezdték összeszedni, mi nem stimmel vele.

Mi ennyire most nem megyünk bele, de annak nagyon örülünk, hogy a rettenetes ínforgrafikákat gyűjtő remek oldalon, a WTF Visualization-on felbukkant az a grafika, amit az Átlátszó eresztett el múltkor, és mi is írtunk róla.

info

Az oldalról jelenleg amúgy ez a kedvenc, de érdemes böngészni azért a többi között:

infoalma

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.