A Külügyminisztérium duzzog az osztrák korona-világbotránygate miatt

2013 december 19., csütörtök 11:50
26

Tegnap írtunk arról, hogy a Wir Staatskünstler osztrák show humoristái a bécsi magyar követségen a koronával szórakoztak, és ezzel provokálták Szalay-Bobrovniczky Vince nagykövetet, aki kínjában csak nevetett. Szalay-Bobrovniczky, miután az esetről beszámoltunk, hivatalos válaszban határolódott el.

Most a Külügyminisztérium is beszállt a szokásos diplomáciai szellemháborúba, ezzel a közleménnyel:

„Hazánk bécsi nagykövete, Szalay-Bobrovniczky Vince helyesen járt el akkor, amikor az osztrák közszolgálati televízió műsorában provokáció érte Magyarország nemzeti jelképét, valamint az országot képviselő misszióvezető személyét.

Magyarország Külügyminisztériuma nem foglal állást az osztrák közszolgálati televízió műsorának készítőiről, továbbá azokról sem, akik egy ilyen műsort humorosnak találnak.

A Külügyminisztérium meggyőződése, hogy a műsorban megjelenített, szánalmas gúnyolódás, semmi esetre sem szabad, hogy ártson az osztrák és a magyar nép közötti hagyományos barátságnak és rokonszenvnek. A Külügyminisztérium a két állam és nemzet közötti kapcsolatok elmélyítésén dolgozik, és Szalay-Bobrovniczky Vince nagykövet is ugyanebben a szellemben végzi munkáját.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt