Egyre olcsóbb az arany

gazdaság
2013 december 19., 11:16
comments 1

A Fed kötvényvásárlási programjának visszafogása délelőttre el kezdett hatni az arany árára is. A határidős piacokon az arany unciánkénti árfolyama februári szállításra 2,32 százalékos csökkenéssel 1206 dollárra esett, de 1198 dollár is volt délelőtt. Az utóbbi ár a legalacsonyabb 2013 júniusa óta, és nagyon közel van az éves 1188 dolláros mélyponthoz is. Az első, kedvező piaci reakciók után Ázsiában eladási hullám indult, mert a befektetők azt olvasták ki a Fed lépésből, hogy az USA gazdasága a vártnál jobb állapotban van, ezért csökkent az arany vonzereje, mint vésztartalék. Az arany árának esése magával húzta az egész határidős nemesfémpiacot. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.