Meg lehetett-e ütni ezt a nőt vagy sem?

Tbg
bűnügy
2013 december 19., 13:38
comments 27

Támadásban a nők c. sorozatunk második részét olvassák.

Első adásunkban egy nő és egy kóbor macska küzdelmét mutattuk be, most a macskát férfira cseréltük.

A lényeg:

Az eset Washingtonban történt, a külvárosban. Egy teljesen eszét vesztett, feldühödött nő esett neki egy fekete férfinak egy parkolóban. A sokadik üvöltésre és ütésre a férfi végül bemos egyet a nőnek.

Első rész:

Levezető második rész:

A videó felkerült a YouTube-ra és a Redditre is, a vita pedig azon megy, jogos volt-e a férfi védekezése, vissza lehet-e ütni a gyengébb nem aggresszív és dühös egyedének, ha az már ütött.

A videó még hosszan folytatódik, de a jelenet ugyanaz: a nő teljesen felhergeli magát - barátnője már kísérné arrébb -, míg végül eljut a lökdösődésig, a férfi pedig csak akkor támad vissza, ha már kapott egy ütést.

(Ha már fáradt, kapcsolódjon ki: zenés gifen is összefoglalták a lényeget.)

A konfliktus oka nem teljesen tiszta. A kommentek szerint valószínűleg az van, hogy a két nő egy leszbikus páros, a fekete férfi pedig a szomszédjuk. Ez mondjuk nem magyarázza, hogy miért ennyire ideges a nő. Egyesek a crackre, mások a rossz szomszédságra tippelnek.

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.