Somogyban bukkan fel Széles Gábor gravitációt kikapcsoló eszköze?

gazdaság
2013 december 19., 16:59
comments 18

A ceginfo.hu összeszedte a legtőkeerősebb magyar cégek toplistáját. És a lista élén felbukkant egy elsőre nehezen értelmezhető szereplő. 266 milliárd forintos alapításkor jegyzett tőkéjével első helyen a 3SZV Zrt. végzett.

A 3SZV Alternatív Energetikai, Műszén-kémiai Termékgyártó és Kutatás-fejlesztési Zrt. mérlegében az immaterális eszköz dobja meg ennyire az alaptőkét. A cég tőkéje mindössze 500 ezer forint.

photo_camera (via szarvas.tumblr.com)

Ez az immateriális eszköz az Index összeállítása szerint lehet jog valamire, földtulajdon, vagy valamilyen találmány vagy szabadalom, amit a tulajdonosa ennyire árazott be.

Ezek közül a földtulajdon a legkevésbé valószínű, hiszen gyakorlatilag egy megyényi területről lenne szó. Mi leginkább Széles Gábor energiacelláját szeretnénk a cég tevékenysége mögött elképzelni.

A cég telephelye Gamás külterületén van, fő profiljuk a szerves vegyi alapanyaggyártás. Tulajdonosa egy budapesti magánszemély. A társaság tavaly semmiféle tevékenységet nem végzett.

Csak összehasonlításképpen, a Mol jegyzett tőkéje százmilliárd forint körül van. (via Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.