Hogyan Spórolj Hatékonyan? 112 Fantasztikus Tanács, Ami Örökre Megváltoztatja az Életed

életmód
2013 december 21., 09:28
comments 7

Olyan régi, hogy szinte új: konkrétan 4 éves az a 112-es lista a Consumeristről, ami jobbnál jobb tanácsokat tartalmaz a hatékony spórolásra. Sajnos nagyon sokra rámondható, hogy igazi First World Problemre nyújt megoldást (mondd le a kábelt, és állj át Apple TV-re??!!; ne használj szárítógépet, hanem teregesd ki a ruhát?:)), a többi meg egyszerű sóherség (lopd el a szappant a szállodából), de ha mind a 112 tanácsot betartjuk, nemhogy olcsóbban élhetünk, hanem gyakorlatilag pozitívba fordíthatjuk az egyenleget. A végén még nekünk fizetnek azért, hogy élünk. Itt van 12, a 444 által saját kezűleg válogatott jó tanács, a többi 102 meg itt:

  1. Oszd meg a szomszédokkal internetet, és kérj érte pénzt
  2. Fújd fel rendesen az autód kerekeit - a lapos kerék megnöveli a fogyasztást
  3. Tanulj meg varrni, és varrj magadnak dolgokat
  4. Egyél sok rizst, az olcsó
  5. Egyél sok krumplit, az olcsó
  6. Moss fogat fogkrém nélkül
  7. Vágd magad a hajadat
  8. Szereld magad a kocsidat
  9. Használd fél évig az eldobható borotvát
  10. Mondj nemet a gyerekeidnek
  11. Hagyd abba az ivást
  12. Haználj olyan fogamzásgátlót, amitől csak négy menstruációs ciklusod lesz egy évben, ezzel rengeteg energiát spórolsz

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.