Miben különbözik Hamlet és Karinthy Cini?

Tbg
KULTÚRA
2013 december 22., 10:32

– Utóbbi nem találkozott apja szellemével.

Ezt a viccet Petri György sütötte el még valamikor a nyolcvanas években, aki ma lenne 70 éves. A viccet egyébként nem ő találta ki szerzője az irodalmi legendárium homályába vész.

(Irodalmi körökben akkor nagyon ment az a beef, hogy ahhoz képest, hogy Karinthy Frigyes milyen jó író volt, fia, Ferenc mennyire tehetségtelen. Ez persze nem volt ilyen egyszerű, de poénnak működött.)

photo_camera )

Az Indexen a költő fia, Petri Lukács Ádám emlékezik apjáról, érdemes megolvasni az anyagot mégiscsak az egyik Legnagyobb XX. Századi Magyar Költőről Van Szó.

Ha most hall először Petri Györgyről, akkor kezdje az Apokrif c. verssel, egy kötelező olvasmánnyal, ami egészen véletlenül még aktuális is. De bárhol kezd is bele a korpuszba, valószínűleg a végére ér, eléggé eteti magát. Pl. ez sem rossz vers, sőt!

Az életmű nagy részét a könyvesboltokban kell keresni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.