A téli olimpia bojkottjára szólítottak fel a Pussy Riot ma szabadon engedett tagjai

külföld
2013 december 23., 18:32
comments 21

Nem tartott sokáig, hogy a váratlanul, amnesztiával szabaduló Pussy Riot-tagok nekimenjenek Putyin rendszerének.

Nadezsda Tolokonyikova szerint szabadon engedésük csak az orosz kormány szépészeti beavatkozása, hiszen hamarosan úgyis szabadultak volna. Tolokonyikova beszélt arról is, hogy folytatni fogják a kormányellenes akcióikat, és hogy a büntetés-végrehajtási rendszer megreformálása most a legfontosabb dolguk. Szerinte ez az egész első lépés a társadalom megváltoztatásához, ezért a börtönökben élők helyzetével foglalkozó emberi jogi csoportot fognak alakítani.

photo_camera (REUTERS/Ilya Naymushin)

A héten nem csak a két zenekartagot engedték szabadon, egy nagyobb amnesztiahullám keretében közel húszezer ember jöhetett ki a börtönből korábban. Az amnesztia kiosztása során előnyben részesítették az anyákat, és mivel mindkét tagnak van gyereke, ezért kerülhetett rájuk is sor.

Tolokonyikova a Szocsiban megrendezendő téli olimpia bojkottjára is felszólította a nyugati kormányokat. Szerinte Oroszországban totalitárius államgépezet működik, és a nyugati országoknak az oroszoktól kapott olaj és gáz ellenére is részt kell venniük a bojkottban.

(via BBC)

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.