Hiába lázadoznak a mormonok, folytatódnak a melegházasságok Utah-ban

életmód
2013 december 23., 21:28
comments 3

Háttér: A mormon egyház által uralt Utah államban évekkel ezelőtt hoztak egy törvényt, hogy melegek márpedig nem házasodhatnak.

Fejlemény: A napokban egy körzeti bíróság alkotmányellenesnek ítélte a törvényt, úgyhogy az önkormányzat a hét végén nagy boldogan elkezdte összeadni a meleg párokat.

Legfrissebb fejlemény: A állam szövetségi szinten fellebbezett, de a szövetségi bíró elutasította a kérést, hogy addig is függesszék fel a melegházasságokat, úgyhogy Utah-ban megy minden tovább, mintha mi sem történt volna.

Találgatás: Aztán hogy mi lesz akkor, ha valamilyen szinten mégis megfúrják az ügyet, nem tudni. Vissza kell vonni az igent? Visszaadni a gyűrűt?

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.