Láz? Verejték? Takony? Pro tippek a lábadozóktól és a betegektől

Egészségügy
2013 december 23., 20:03
comments 11
  • Bede Márton a halálán volt
  • Tamás Bence még levitál
  • Botos Tamásnak kutya baja
  • Horváth Bencének csak most jön a java

„Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai – amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudni – segítette, hogy ezt túléljük.” (Gyurcsány Ferenc, 2006)

Újra divatba jött a megbetegedés, amiből természetesen mi sem maradhattunk ki. Bár az ÁNTSZ azt mondta, hogy az Országos Epidemiológiai Központ adatai szerint nincs influenzajárvány, és az előző heti trend teljesen megegyezik a tavalyival, felső légúti megbetegedések ettől még lehetnek, de ezekről nem gyűjtenek adatokat.

A 444 szerkesztőségéből is volt, aki csak náthás lett, más pedig gyakorlatilag lázasan járt be dolgozni, és van, aki kórházba került. Univerzális gyógyírt nem tudunk ajánlani, mindenkinek személyre szabott edzésterve van.

Ács Dani

Három nap alatt lezajlott.

  • tea
  • aszpirin
  • Neocitrán
  • torokfertőtlenítő
  • Nasivin

„Jobbulást!”

woody allen tüsszent

Bede Márton

Utoljára kilenc éve voltam ilyen beteg, de az is inkább azért volt rossz, mert pont egy etióp kisvárosban jött ki a tüszős mandulagyulladásom. Ha azt nem számítom, akkor felnőtt koromból nem emlékszem ilyen szarra.

„Csütörtök este már éreztem, hogy valami nem stimmel. Péntek reggel 38,6-om volt. Elkezdtem lázcsillapítót szedni meg egyéb kiegészítő szarokat. Feküdtem, szenvedtem, kurvára fájt a torkom. Youtube-nézéshez sem volt erőm.

Szombaton ugyanez. Szombat délután már 39,5 fokom volt, és a lázcsillapító sem vitte 38,5 alá. Ekkor már éreztem, hogy ez nem az, ami a többségnek volt, és hogy orvoshoz kéne menni. Annyira be volt dagadva a torkom, hogy nem tudtam rendesen beszélni. Bementem a Bajcsy-kórházba a fülorrgége-ügyeletre, ahol viszonylag gyorsan és profin mentek a dolgok. Vettek vért, amiből megmondták, hogy annyira durva a gyulladásom, hogy csak saját felelősségre engednek haza, és szedjek napi 6000 mg antibiotikumot. 1500-nál többet még sosem szedtem.

breaking bad

Ennek gyors eredménye is lett, vasárnap reggel már nem volt lázam, és a torkom is javult egy kicsit. Viszont ennyi antibiotikum azonnal szétbaszta a bélflórámat, és elkezdtem folyamatosan fosni. Ma délelőtt visszamentem kontrollra, megint vettek vért, napi 2000-re csökkentettek az antibiotikumot, és mondták, hogy túlélem. Még mindig fosok, és még mindig nagyon gyenge vagyok.”

Botos Tamás

Én jól vagyok.

Neki semmi baja sincs, nem betegedett meg.

superman

Herczeg Márk

A digitális hőmérő a világ leghaszontalanabb tárgya.

„Szerda este betegedtem le, két napig lázasnak éreztem magam, de 36 fokos se voltam. Sálat sajnos csak akkor vettem, amikor már megtörtént a baj. Nekem úgy 8 tea, 3 Neocitran és egy céges karácsony (szeretet + alkohol) kellett ahhoz, hogy a totyogós bénázásból fel tudjak állni, és már csak a Lukács Fürdőben a 40 fokos medencében kellett egyet szigorítani a betegség totális megsemmisítéséhez.”

tüsszentés

Horváth Bence

Sokáig azt hittem csak, az előző este utórezgései, de kurvára nem.

„Én szombat reggel óta vagyok szarul, émelygek, gyenge vagyok, fáj a fejem. Még nem tudom hogy birkózzak meg vele, de hősiesnek érzem magam, hogy most is benn vagyok!”

beteg macska

Kerner Zsolt

Én idén elkezdtem sapkát hordani, de inkább azért, mert a csajom ijesztgetett, hogy kopasz leszek.

„Pont a karácsony után betegedtem le. Hazamentem, hidegrázás, lefeküdtem aludni. Másnap bejöttem ügyelni, egész nap szarul voltam, olyan volt a fejem, mintha egy satu szorítaná. Na, akkor vettem rá magam, hogy vegyek egy Neocitrant, amit be is toltam otthon. Utána igazából rendben is voltam már, de szerintem félmegoldás volt, mert kicsit még mindig beteg vagyok (köhögés, emésztési rendellenességek).”

izzadtság beteg

Plankó Gergő

Amikor éreztem, hogy nem vagyok jól, azonnal otthon maradtam inkább.

„Nem vagyok biztos benne, hogy nekem is ugyanez van-e, mert nem fájt se a torkom, se az orrom nem folyt, csak szombat éjszaka elég lázasnak éreztem magam, de nem tudom, hogy az voltam-e. Szóval engem főleg az itthon meleg szobában maradás gyógyított meg, plusz volt Neocitran, C-vitamin. Meg oké, volt egy lázcsillapító. :D”

leonardo di caprio beteg

Tamás Bence Gáspár

Én szokás szerint se előre, se hátra.

„Nem tudok lebetegedni rendesen, de jól sem vagyok, így levitálok szerintem még egy hétig.”

beteg harcosok klubja

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.