Meghalt Pándy András

gyász
2013 december 23., 17:35
comments 20
photo_camera Pándy 2002 február 18-án egy brüsszeli bíróságon. (Olivier Matthys/AFP)

A börtönben meghalt Pándy András, a magyar származású, Belgiumban élő sorozatgyilkos, akit két felesége és négy gyermeke megölése miatt ítéltek életfogytiglani börtönbüntetésre.

Pándyt, az állítólagos református lelkészt  1997-ben tartóztatta le a belga rendőrség, miután lánya, Ágnes bevallotta, hogy együtt gyilkolták meg rokonaikat, köztük Ágnes édesanyját. Áldozataikkal pisztollyal végeztek, volt, akinek testét savval locsolták le, más testeket a mészárszékre vittek.

Az egyik házban, ahol laktak, további hét nő és egy férfi maradványait találták meg.

Pándy áldozatai:

  • Sőrés Ilona - első felesége, akivel 1957-ben ismerkedtek meg Magyarországon, mielőtt a kommunizmus elől Belgiumba menekültek. Pándy megölte.
  • Ágnes - lánya (1958) - Pándy megerőszakolta. Végül az ő vallomása alapján tartóztatták le a férfit.
  • Dániel - fia, 1961. Pándy megölte.
  • Zoltán - fia, 1966. Pándy megölte.
  • Fintor Edit  - második felesége, aki férjnél volt, amikor Pándy elcsábította. Három gyereke volt.
  • Tünde - Edit lánya. Pándy megölte.
  • Tímea - Edit lánya. Pándy megerőszakolta, a lány Kanadába menekült
  • Andrea - Edit lánya. Pándy megölte.

Ágnest, akivel Pándy vérfertőző viszonyt folytatott, és aki több gyilkosságban is a bűntársa volt, 21 évre ítélték, de 2010-ben feltételesen szabadlábra helyezték.

Pándy 1927-ben született a kárpátaljai Csapon. Bruges-ben (flamandul Brugge) halt meg, 96 éves volt.

Ha nem jártak még Bruges-ben, mindenképpen tekintsék meg az In Bruges (Bruges-ben) című filmet, ami Bruges-ben játszódik, és sok mindent elárul Bruges-ről.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.