Romániában kiherélnek minden korcsot

ÁLLAT
2013 december 24., 10:11
comments 1

December 24-én adták ki az új román kutyatartási törvény végrehajtási rendeletét, Eszerint a fajtiszta, törzskönyvezett kutyákon kívül minden más kutyát ivartalanítani kell 2014 végéig. A végrehajtási rendelet engedélyezi a kóbor kutyák tömeges elaltatását is.

A román parlament szeptemberben fogadta el a szigorú kutyatartási törvényt. Ez alapján azokat a kóbor kutyákat, amiket befogásuk után 14 nappal még nem fogadtak örökbe, elaltatják. Az örökbefogadás ingyenes, és lehet szimbolikus is, azaz elég fedezni a kutya ellátását.

Az állatbarátok tiltakozását kiváltó törvényt egy héttel azután fogadták el, hogy Bukarestben, ahol a becslések szerint 64 ezer, falkákba verődött kóbor kutya él, kutyák martak halálra egy négyéves kisfiút. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.