Tudja, minek a veszélyeire figyelmezteti a dolgozóit a McDonald's? A gyorséttermi kajákéra :-DDDDDD

gazdaság
2013 december 24., 08:15
comments 24
photo_camera Forrás: McResource Line

A McDonald's vállalati honlapjának szerkesztői

Egyszerűen Nem Tudnak Hibázni.

Mármint akkorákat hibáznak, hogy az már nem lehet véletlen. Alig pár héttel azután, hogy az éppen az éhbérük miatt sztrájkoló dolgozóknak tanácsokat adtak arról, hogy mennyi borravalót is illik adni az au paireknek, személyi fitneszedzőknek és a medencetisztító fiúnak, most a

gyorséttermi étel

egészségügyi kockázataira hívták fel a figyelmüket.

A gyorséttermi kaják veszélyeire. Egy gyorsétteremlánc dolgozóinak a figyelmét.

"A gyorskaják gyors, ésszerűen árazott és könnyen hozzáférhető alternatívái a házikosztnak. De míg kényelmesek és gazdaságosak, a gyorkajákban jellemzően sok a kalória, a zsír, a telített zsírok, a cukor és a só, emiatt elhízást okozhatnak" - írja a honlap étkezési tippjeiben. A cikket hamburgerrel és sültkrumplival illusztrálták.

Egy másik fotón két menü látható. Az egyiken kóla, sajtburger és sültkrumpli van, a felirat szerint ez az

"Egészségtelen választás."

A másikon víz, saláta és egy szendvics látható. Olyan, amit a rivális Subwayben kapni. A felirat szerint ez az

"Egészségesebb választás."

Egy különálló posztban pedig azt írják, hogy

"Nehéz egészségesen enni, ha gyakran jársz gyorsétteremben."

Maga a McDonald's amúgy éppen megfeszül az igyekezettől, hogy egészségesebbnek látsszon. Ezért kezdtek mostanában a szokásos reggelik mellé müzlis joghurtot kínálni almával, és lett része a választéknak a friss gyümölcsből préselt smoothie. A Cég vezérigazgatója, Don Thompson pedig idén májusban azzal védte a kínálatot a részvényesek előtt, hogy "mi nem junk foodot árulunk".

A vállalati honlapon megjelent posztok amúgy külsős szerzőtől vannak - ahogy az illemtanácsokat is egy külsős írta. A cég szerint a McResource Line - amire külsősök is regisztrálhatnak - minőségi tartalmat kínál a dolgozóknak. (Via CNBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.