A 10 legnagyobb gól 2013-ban

futball
2013 december 27., 20:54
comments 27

Először is szögezzük le a lényeget: Ibrahimovic talán szándékos ollózása a partvonaltól még 2012 novemberében történt. A FIFA 2013-as Puskás-díját még megnyerheti, de 2013-hoz ezen kívül semmi köze nincs. Maradjunk tehát azoknál a góloknál, amik tényleg az idén születtek.

10.

Ettől még nem kell Ibrahimovic nélkül maradnunk. Ezt a Bajnokok Ligájában lőtte az Anderlecht ellen.

9.

2013 legjobb csatárja Diego Costa volt. Itt a Getafe elleni ollója.

8.

A sorfalról kivágódó szabadrúgásnak a legritkább esetben van jó vége. Aztán jött Cleiton Xavier a Metalist Harkivból.

7.

Ezen a listán nincs se Messi, se Cristiano Ronaldo, viszont ezt a Ribery-kapást nem lehetett kihagyni.

6.

És van itt Neymar is. A Brazíliában rendezett Konföderációs Kupán Japánnak vágott bomba egyfajta éles érettségi vizsga volt neki.

5.

Di Natale a Chievónak. Tök érdekes nézőpszichológiailag, hogy a közvetlenül a kapufa mellé vágódó gólok még nagyobbnak tűnnek, de ez a helyzet.

4.

Az ilyen év végi válogatások kifejezetten demokratikusak: Messinek pont ugyanannyi esélye van bekerülni, mint Vierinhának a Wolfsburgból. Csak rúgni kell egy irtózatosan nagy gólt.

3.

A Bolognában játszó Panagiotisz Kone sem egy Cristiano Ronaldo, de ennél szebbet a portugál sem rúgott az idén.

2.

És még egy irtózatosan nagy gól egy nem irtózatosan nagy játékostól. Peter Ankersen a svéd bajnokságban lőtt egy olyat, amilyet annak idején Marco van Basten az 1988-as Eb-döntőben.

1.

E válogatás többi gólját meglátva a néző csak felordít, hogy ÚÚÚÚÚÚÚ. Jack Wilshere gólját nézve viszont az apró sikkantgatások a megfelelőek, ahogy az Arsenal játékosai képesek még egyet és még egyet csavarintani a szépségen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.